Witam
Poszukuje obecnie nowego telefonu dla siebie. Wybór póki co padł na arenę za interfejs 3d, stylistykę oraz dobre wykonanie (materiały itp).
Jednak chciałbym się upewnić czy telefon spełni moje oczekiwania które podaję poniżej:
czy telefon sie nie zacina gdy mamy duza kolekcje multimedialna (filmiki, zdjęcia, muzyka)
jak jest z aplikacjami java: gg(oficjalny klient chyba działa) opera parlingo cos do youtube cos do gmail cos do twiterra facebooka (wszystko przez dostep via wifi)
czy organizer jest rozbudowany (można tworzyc notatki, przypomnienia itp)
czy tel jest wykrywany jako pendrive
czy slownik t9 po dodaniu slwoa zapamietuje je?
wysłane smsy automatycznie zapisuja sie w skrzynce nadawczej?
filmy nagrywane arena nie klatkują, nie ma widocznych kwadratowych pikseli itp?
są dostępne gry z wykorzystaniem akcelerometru (np. kulką do celu) itp
czy na dzwonek sms/polaczenia mozna ustawic własny dzwiek mp3?
czy mozna przypisac do kontaktu zdjecie, tworzyc grupy kontaktow itp
Jak coś jeszcze będzie mnie interesowało to napiszę.
Pozdrawiam
-
- Reklama
Proszę o kilka odpowiedzi w sprawie areny
Moderatorzy: MOD Team, V.I.P Team
-
- Reklama
7 posty(ów) • Strona 1 z 1
Reklama
Re: Proszę o kilka odpowiedzi w sprawie areny
Ok, no to od początku:
1. Telefon przynajmniej u mnie nie zacinał się nigdy ze względu na duże ilości multimediów.
2. Gdzieś na forum znajdziesz pomocne aplikacje takie jak Opera Mini, a możliwe, że coś do GG też się znajdzie.
3. Co do Facebook'a nie wiem, nie odpowiem, bo z niego nie korzystam, ale wifi działa bardzo dobrze.
4. Moim zdaniem organizer nie jest zbyt rozbudowany, ale jak dla mnie wystarczający. Masz możliwość pisania notatek i ustawiania zadań, przypomnień na konkretne dni w kalendarzu.
5. Możesz ustawić wykrywanie Areny jako "Pamięć masową", czyli jako zwykły pendrive.
6. Tak, zapamiętuje słowo.
7. Wysłane smsy znajdują się w folderze "Wysłane", a w skrzynce nadawczej, znajdują się akurat wysyłane wiadomości.
8. Nie klatkują, działają bardzo dobrze.
9. Tak, zaczynało się od najprostszych, ale już na naszym forum znajdziesz gry podobne do tych z Iphon'a.
10. Tak, nie ma problemu z ustawianiem dzwonków, należy jednak pamiętać, że dzwonek sms, nie może być dłuższy niż 4 sekundy, tzn. ustawić się da, ale dłużej nie zagra
11. Tak, akurat z przypisaniem obrazu do kontaktu Arena jest świetna, później ładnie wszystko wygląda w przeglądaniu kontaktów w ulubionych
Poza tym grupy kontaktów, urodziny, itd. jak najbardziej można robić/wypełniać.
Mam nadzieję, że trochę już pomogłem, jak coś to pisz!
1. Telefon przynajmniej u mnie nie zacinał się nigdy ze względu na duże ilości multimediów.
2. Gdzieś na forum znajdziesz pomocne aplikacje takie jak Opera Mini, a możliwe, że coś do GG też się znajdzie.
3. Co do Facebook'a nie wiem, nie odpowiem, bo z niego nie korzystam, ale wifi działa bardzo dobrze.
4. Moim zdaniem organizer nie jest zbyt rozbudowany, ale jak dla mnie wystarczający. Masz możliwość pisania notatek i ustawiania zadań, przypomnień na konkretne dni w kalendarzu.
5. Możesz ustawić wykrywanie Areny jako "Pamięć masową", czyli jako zwykły pendrive.
6. Tak, zapamiętuje słowo.
7. Wysłane smsy znajdują się w folderze "Wysłane", a w skrzynce nadawczej, znajdują się akurat wysyłane wiadomości.
8. Nie klatkują, działają bardzo dobrze.
9. Tak, zaczynało się od najprostszych, ale już na naszym forum znajdziesz gry podobne do tych z Iphon'a.
10. Tak, nie ma problemu z ustawianiem dzwonków, należy jednak pamiętać, że dzwonek sms, nie może być dłuższy niż 4 sekundy, tzn. ustawić się da, ale dłużej nie zagra
11. Tak, akurat z przypisaniem obrazu do kontaktu Arena jest świetna, później ładnie wszystko wygląda w przeglądaniu kontaktów w ulubionych
Mam nadzieję, że trochę już pomogłem, jak coś to pisz!
-

PunisherBiG - MOD Team

- Dołączenie: 02 Cze 2009, 16:02
- Miejscowość: Mroczno ;]
- Pochwały: 9
- Software: Brak
- Karta Pamięci: Brak
Poczytałem forum.
Ktoś pisał że kolekcja kilku GB ładowała się kilka minut...
Ktoś wspomniał że jest problem ze zmianą tapety?
Co do tej kostki to w przypadku listy kontaktów naciśnięcie zielonej słuchawki naprawdę powoduje wyświetlenie listy połączeń zamiast połączyć z wybranym kontaktem?
Kwestia nazw filmów wgranych do telefonu. zamiast nazwy wyświetla się DATA?
"Brak możliwości zmiany kolejności ścianek sześcianu" - prawda?
Ktoś pisał że kolekcja kilku GB ładowała się kilka minut...
Ktoś wspomniał że jest problem ze zmianą tapety?
Co do tej kostki to w przypadku listy kontaktów naciśnięcie zielonej słuchawki naprawdę powoduje wyświetlenie listy połączeń zamiast połączyć z wybranym kontaktem?
Kwestia nazw filmów wgranych do telefonu. zamiast nazwy wyświetla się DATA?
"Brak możliwości zmiany kolejności ścianek sześcianu" - prawda?
- nowy
- Dołączenie: 26 Lip 2010, 03:15
- Software: 00000
Kolekcja kilku Gb gdzie się wgrywała kilka minut? W jakim przypadku, twoja wypowiedź na nic nie wskazuje.
Żadnych problemów ze zmianą tapety nigdy nie miałem.
Zielona słuchawka służy gł. do odbierania, tak w menu kostki aby zadzwonić należy wybrać dany numer spośród ulubionych i wybrać opcje "połączenie głosowe".
Filmów nie oglądałem nigdy na komórce, co najwyżej filmiki, które miały swoje własne nazwy, a nie nazwy od dat.
No tak, sześcianik jest jeden i są to tylko cztery ekrany, także nie ma możliwości i moim zdaniem potrzeby zmieniać ich kolejności.
Żadnych problemów ze zmianą tapety nigdy nie miałem.
Zielona słuchawka służy gł. do odbierania, tak w menu kostki aby zadzwonić należy wybrać dany numer spośród ulubionych i wybrać opcje "połączenie głosowe".
Filmów nie oglądałem nigdy na komórce, co najwyżej filmiki, które miały swoje własne nazwy, a nie nazwy od dat.
No tak, sześcianik jest jeden i są to tylko cztery ekrany, także nie ma możliwości i moim zdaniem potrzeby zmieniać ich kolejności.
-

PunisherBiG - MOD Team

- Dołączenie: 02 Cze 2009, 16:02
- Miejscowość: Mroczno ;]
- Pochwały: 9
- Software: Brak
Okazało się że mam do wydania nieco więcej niż planowałem (nawet do 1200zł) jednak chyba itak wezmę arenę.
Myślałem nad PDA. Np. xperia x1 czy samsungiem wave ale na dobrą sprawę nie potrzebne mi PDA. A i 400 czy 500zł piechotą nie chodzi...
Arena ma duży plus za jakość wykonania i multimedialność mimo wszystko.
Myślałem nad PDA. Np. xperia x1 czy samsungiem wave ale na dobrą sprawę nie potrzebne mi PDA. A i 400 czy 500zł piechotą nie chodzi...
Arena ma duży plus za jakość wykonania i multimedialność mimo wszystko.
- nowy
Witam!
Moja Arena jest w bdb stanie i jestem gotów ją sprzedać, gdyż mam takie dwie, bo kiedyś potrzebowałem dwóch telefonów, ale teraz już jeden mi starczy. Wszystko w niej działa jak należy, ma gwarancję i wszystko co potrzebne do jej użytkowania!
Cały jej opis jest na tej stronie:
viewtopic.php?f=8&t=1304
Proszę o kontakt
Pozdrawiam
Moja Arena jest w bdb stanie i jestem gotów ją sprzedać, gdyż mam takie dwie, bo kiedyś potrzebowałem dwóch telefonów, ale teraz już jeden mi starczy. Wszystko w niej działa jak należy, ma gwarancję i wszystko co potrzebne do jej użytkowania!
Cały jej opis jest na tej stronie:
viewtopic.php?f=8&t=1304
Proszę o kontakt
Pozdrawiam
- pole12
- Dołączenie: 12 Maj 2010, 10:30
- Software: KM900AT_V10k
Przekonaliście mnie do areny.
Pda nie jest mi potrzebny (póki co) więc zwykły telefon wystarczy.
Niby mógłbym wziąć coś z górnej półki ale tak to zakupie nową arenę i do tego jeszcze dobry aparat foto.
Pozdrawiam
Pda nie jest mi potrzebny (póki co) więc zwykły telefon wystarczy.
Niby mógłbym wziąć coś z górnej półki ale tak to zakupie nową arenę i do tego jeszcze dobry aparat foto.
Pozdrawiam
- nowy
7 posty(ów) • Strona 1 z 1
-
- Reklama