Witam,
potrzebuje pomocy z filmikami na Arenie, a mianowicie ani Divx ani mp4 nie chcą się odpalać. Dokonałem rejestracji Divx. Za pierwszym razem filmik aktywujący się nie odpalał (drm: prawa wygasły taki komunikat sie wyswietlał), za drugim razem jak rejestrowałem filmik poszedł, ale na końcu ten sam komunikat sie wyświetlił. Do konwertwoania używam Format Factory. Probowałem róznych ustawień łącznie z ustawieniami predefiniowanymi pod Km900 Arena, które posiada ten program. Na całej lini lipa. Co ciekawe program do konwertowania divx convert tez nie pomaga. Moj soft to km900at_v10i. Czy ktos może pomóc ewentualnie napisać jak zrobić aby w końcu filmiki zaczeły działac? Jęsli ktos potrzebuje dodatkowych informacji aby mi pomóc to pytać. Dzięki z góry
ps. Jak uda mi się odpalic filmiki to zaczne je wrzucać na forum a mam tego mnóstwo
ps2. Troszke jestem wkurzony, bo miałem wczesniej KP 500 cookie i wszystko działało bez problemu i zaczyna mnie powoli drażnić Arena pomimo ogromnych możliwości.
-
- Reklama
Problem z divx i mp4
Moderatorzy: Support Team, MOD Team, V.I.P Team
-
- Reklama
8 posty(ów) • Strona 1 z 1
Reklama
Re: Problem z divx i mp4
a na jaką rozdzielczozść konwertowałeś do mp4? bo ja jak wczoraj konwertowałem do 720x576 to mi nie chciało uruchomić , pisało brak wsparcia czy coś takiego ale potem skonwertowałem w programie format factory 2.20 do mp4 ale rozdzielczość 400x240 oraz 480x360 i oba poszły.Jakość była bardzo dobra . 
- mik22
- Dołączenie: 30 Gru 2009, 11:01
- Pochwały: 1
- Software: Brak
- Karta Pamięci: Brak
Dzięki zrobiłem jak radziłeś i działa, aczkolwiek wczesniej musialem zrobic format pamięci w fonie i to przy użyciu windy bo błędnie wskazywał i windows i telefon, a format z poziomu telefonu nie pomógł. W każdym razie teraz niemam problemu bo filmik aktywacyjny divx poszedł bez mrugnięcia okiem i o dziwo działa więc w najbliższym czasie zaczne uploady jakies w filmach dawać. Myśle ze avatar na poczatek bedzie dobry. musze z ustawieniami poeksperymentowac bo filmik wazy obecnie na telefonie 1,4gb
, tak troszke przy duzo. A telefionik daje takiej ilosci danych szok:D. Pozdrawiam i dzięki za pomoc
- Kashim
- Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:54
- Software: Brak
mi mp4 640x480 pieknie chulają jakosc jest super jak sie dobrze skonwertuje, wydaje mi sie ze to najlepsza rozdzielczosc do tego telefonu
- blaz
- Dołączenie: 11 Lis 2009, 02:34
- Pochwały: 2
- Software: v10d
W Format factory klikacie:
Formatuj do urz. mobile -> LG -> km900 Arena.
Jak jesteście w ustawieniach wybieracie :720x480 (HD Device)
I po sprawie.
Formatuj do urz. mobile -> LG -> km900 Arena.
Jak jesteście w ustawieniach wybieracie :720x480 (HD Device)
I po sprawie.
-

Ingat3 - Posty: 147
- Dołączenie: 31 Lip 2009, 10:33
- Miejscowość: Lublin
- Pochwały: 6
- Software: Windows 7 hack 1.2
- Karta Pamięci: 8gb wbudowane + 8gb sdhc
Ja ustawiam 720x480 (HD Device) i tak ciągle dalej mam "nie wspierane" co jest z tym Format Factory? Jak mam ustawić żeby mi telefon widział ten filmik?
- bodzio38
- Dołączenie: 19 Kwi 2010, 18:47
- Pochwały: 1
- Software: v10v
Typ: MP4
Use system decoder (AviSynth): Wyłącz
Kodowanie Video: AVC(H264)
Rozmiar Video 720x480
Bitrate ( KB/s ): 1024
FPS: 25
Aspekt: Fully Expand
Encode 2 pass: nie
Audio: AAC
Częstotliwość: 44100
Bitrate: 128
Kanał audio: 2
Na takich ustawieniach w Format Factory każdy film u mnie działa bez problemu. Avi nie wspierane pomimo rejestracji i wgraniu pliku do folderu z filmami.
Use system decoder (AviSynth): Wyłącz
Kodowanie Video: AVC(H264)
Rozmiar Video 720x480
Bitrate ( KB/s ): 1024
FPS: 25
Aspekt: Fully Expand
Encode 2 pass: nie
Audio: AAC
Częstotliwość: 44100
Bitrate: 128
Kanał audio: 2
Na takich ustawieniach w Format Factory każdy film u mnie działa bez problemu. Avi nie wspierane pomimo rejestracji i wgraniu pliku do folderu z filmami.
-

Juliet64 - Posty: 3
- Dołączenie: 11 Maj 2010, 19:31
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Software: KM900AT_V10p
Też tak mam, ciągle mi pisze "nie wspierane",i to nie wina formatu filmu, więc metodą prób i błędów doszedłem do takiego rozwiązania- w folderze videos zrobiłem podfolder i jak chce wrzucić jakiś film to przed nim wrzucam jakiś inny i zaraz po nim ten właściwy, do tego podfolderu oczywiście, i wtedy ten właściwy otwiera a tego pierwszego nie xD. Tylko nie wiem czy u was to będzie działać bo ten tel popierdol/ny jakiś jest, ale co tam, ładnie wygląda 
Zmieniłem softa z v10p windows 7 na v10h i chodzi szybciej i filmiki normalnie odtwarza wszystkie bez kombinacji
Zmieniłem softa z v10p windows 7 na v10h i chodzi szybciej i filmiki normalnie odtwarza wszystkie bez kombinacji
- Bouncy1
- Dołączenie: 27 Lip 2010, 12:50
- Software: v10
8 posty(ów) • Strona 1 z 1
-
- Reklama